Lice’de D Mermer Fabrikasının Açılışı Yapıldı (25.09.2020)

Lice’de D Mermer Fabrikasının Açılışı Yapıldı (25.09.2020)


Toplam Okunma Sayısı: 560

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yıllardır kapalı olan mermer fabrikasının açılışını gerçekleştirdi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 35 milyon liralık yatırımla 125 kişiye istihdam oluşturan mermer fabrikasının açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ve birçok sanayicinin ve işadamının katılımı ile düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır ‘da bulunan Bakan Varank Vali Karaloğlu ile birlikte 1996 yılında ortak girişimle kurulan ve 2010 yılında üretimi sonlandıran Lice D mermer fabrikasının yeniden açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili Münir Karaloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Ebubekir Bal ve Oya Eronat, Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, DİMAD Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin ÇAĞDAŞ, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, bazı sanayiciler, kamu kurum temsilcileri ve davetliler katıldı.

Top